Tuesday, November 22, 2011

Masa hadapan

Mimpi
Hari ini saya bermimpi,
Cuaca yang terang, bersama awan yang terapung di udara. Panas pun tidak sejuk pun tidak. Bangunan juga tinggi yg di kelilingi oleh pokok hijau.
Jalan raya juga masih lengang dan di situ lah aku memandu. Tiba di satu sudut bersebelahan monorail terdapat satu parking kosong, dan aku terus meletakkan kereta di situ.
Ketika itu aku ingat aku membawa beg james bond dan berpakaian baju kerja.
"aku sudah di alam pekerjaan rupanya" bercakap di depan cermin sambil membetulkan rambutku yang tercacak seperti landak. Baru balik dari Jepun, rambut pun mesti ikut trend di sana.
Aku keluar dari kereta ku, Menuju ke monorail utk menuju ke tempat kerja. Di tepi jalan, seorang Pak cik dengan payung jualannya tersenyum saja.
Hati ku terdetik, "hari-hari yang cerah pun ada orang nk beli payung ke.. Hehe" dan terus melangkah kehadapan.
Tiba-tiba langkah ku terhenti apabila terdengar bunyi helicopter lalu. Aku terpaku seketika, canggih juga helicopter zaman ini. Tapi yang lebih mencurigakan kenapa helicopter itu bertiga-tiga dengan pantas bergerak ke arah menara klcc.
Apabila aku mengalihkan permandangan ke hadapan. Helicopter itu berubah bentuk menjadi satu mesin dalam cerita "Matrix" dan menghala ke arah keretaku. "Strenggg" dalam sekelip mata bumbung kereta di potong robot itu. Aku kejar ke arah kereta ku sambil mengutip batu dan melempar kan batu ke arah robot itu. Belum sempat batu tu mengena robot itu, robot itu telah mencerobohi kereta ku dan mengambil barang elektronik yang dapat di capai.
"kereta aku da la pintu rosak.."
Ku tengok sekeliling ramai lagi barang elektronik di rentap atau di tarik oleh robot2 ni.
Tiba2 robot itu datang mengejar aku. Baru aku teringat iphone aku x off.
Lalu aku lari sambil off kan iphone ku. Aku dapat perhatikan robot itu menjadi seolah-olah buta dan berhenti mengejar aku.
Aku terfikir sejenak, kalau robot2 ini serang semua orang di Malaysia ini. Terpaksa lah hidup tanpa barang-barang elektronik.
Bersambung.. BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Friday, November 4, 2011

Apabila boring seigyou



Ini kah yg dikatakan musim melukis? Hehe
X taw la.. Mari berkarya
BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Wednesday, October 26, 2011

Karya ku demi mugendai

Rumah bujang di Kyoto

Gambar ni my master piece ye BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop 
baru perasan.. gambar ni shadow x cukup ar.. hoho..
n iphone buat gambar ni cam cantik sungguh pula.. hoho..

Wednesday, October 12, 2011

Oh butter..

Jgn letak butter dlm beg

Makanan byk di sediakan, hanya tinggal ambil saja.
Itulah breakfast yg biasa di sediakan di hotel hingga tinggal di saat akhir.
"abg masuk kan butter ni dlm beg abg"
"x nk la, amer x makan la butter"
"nanti mana tahu nk gune simpan je la" lalu mencampakkan dlm beg.
Aku pun membiarkan saja.
Selama ini aku pun jarang kemas beg.
Aku periksa semula beg tu pun, aku tgk ade pen, kertas berlipat-lipat, pemadam hancur, tissue.
Tapi kerana butter la beg aku jd kemas dan berminyak.
Then setelah bpe ari, x sdar pun ade butter, beg tu jatuh dari katil.
Nk letak la semula tempat asal sambil tu nk kluar kn charger sony.
"eh asal licin smcm je ni"
Pergh.. Tgk2 serpihan nye, macam kulit telur da dia pecah,
aku yakin aku x letak telur dlm tu. Aku bau la, x hanyir pula.
Tp memang pelik ar, ibarat telur pecah la bekas butter kecil tu.
rapuh sungguh.
Abis da, pencil etc licin smcm je, jirus air x lut, mmg kna sabun gak baru ilang lcin tu.
Aku pun curiga la kn npe la benda tu licin je. Check la internet.
Butterfat 80%
Water 15%
patut la x keras ketul2.. Sbb yg jadi ketul2 tu sbb xde air atau H2O dlm lemak tu.
Dah kna rendam ngan sabun supaya kluar butterfat tu.
Tgn cuci ngan sabun pun ssh, kena gosok kuat skit. BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Tuesday, October 4, 2011

butterfly in the stomach

Sudah tibanya masa untuk menulis gansho(borang application ke jepun)
Dan kat atas tu mmg tertera la tulis..
Application for admission to RITSUMEIKAN UNIVERSITY
nasib baik la ada cikgu yg membantu untuk menulis karangan ni..
kalau x, memang cuba korang baca blog ni.. ambil satu part yg korang rase fully in Malay,
Translate ke Jepun.. macam itu la serabut nye Japanese aku..

Aku sendiri memang da tanam da dalam diri ini, asalkan aku boleh berbicara
dgn orang Jepun itu sudah cukup baik bagi ku..
Sedang ku menulis karangan itu ku rasa begitu cepatnya masa telah berlalu,
kadang kala time menulis, perut ku rasa senak. Bak kata org putih butterfly in the stomach.
Terbayang juga, melanjutkan pelajaran ke Jepun ni macam mana la aku nnt.
kut kut tersangkut lak ngan awek Jepun ke kan..

Pemergian yang akan memakan selama 2 tahun ini pun ku dapat rasakan
betapa kejapnya aku berada di Jepun. Alang-alang da pergi biar puas kan btol2.
kna plan juga kn apa akan dibuat. Pas ni kena buat la list or misi2 yg perlu di laksanakan
sementara berada di Jepun. Bukan selalu dapat pergi di bawah tanggungan MARA.

Dengar kawan bakal sebilik pun nak kawin. huhu.. dgr2 jeles juga..
tp ku tanya diri sendiri..
monolog:
ko da bersedia nak kawin? da bersedia nak tanggung anak dara org? da cukup ilmu utk berkahwin?
semua ni membuat ku teragak2 la nk kawan dgn perempuan..

seperti yg ku tulis dalam Skype.. jgn  beri harapan jika tidak boleh menepatinya..
takut juga kalau ada org mengharapkan..
sekian itu je la conflict yg bermain di minda ku sebagai seorang yg akan menamatkan zaman teenager nye pada Nov 17 ni..

Sunday, October 2, 2011

Raya di singapura

Pernah ke anda ke Singapura?
Untuk pertama kali nya sy telah beraya di Singapura.
Bukan raya haji tapi raya aidilfitri.
Dapat la kn kami berjumpa dgn keluarga2 yg jarang jumpa di sana. So cam ni la raya kita.
Satu hari sebelum raya

Jalan dgn budak2 ni shopping

Hari raya pertama

Buat la open house supaya anak cucu atuk dtg

Hari raya kedua

Jln2 USS.. time ni singaporean x cuti. Ingat x ramai la org dtg skali ramai.

Masuk2 je cam ni la dia..jgn tgk awek tu ye..

Yg sronok tu men cyclon ni.. Laju wo..
Xde gambar yg Bgus lak

Then pulang beraya di melaka..
BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Friday, July 29, 2011

Puasa

Ini bukan la nak tgur ke apa.. cuma nak share apa yang saya dapat pada hari jumaat lepas.
Tahukah anda Malaysia juga telah membuat satu hukuman bagi orang Islam di Malaysia pada hari Ramadhan?

Hukumannya berbunyi bergini.
Barang siapa yang di dapati minum atau makan atau merokok pada bulan ramadan di luar.
Dia boleh di sabit kan kesalahan.
Denda rm1000 atau penjara 6 bulan. Ataupun kedua2 sekali
Kata ustAz kt dalam khutbah jumaat tadi..

Walaupun hukuman ini dibuat. Ia hanya akan meringan kan sedikit beban di akhirat. Tapi jika hasil hukuman ini tetap tidak dapat mengubah tabiat nya. Maka terserahlah kepada yg Esa untuk menghukumnya.


-haruzarul-

Tuesday, July 26, 2011

result U1 sem 1 da kuar..

electric circuit theory 2. A+
electronik circuits 1. A
solid state physics for engineering B+
advanced information processing 1 B+
experiment in electrical engineering A
experiment in electronic engineering A
electromagnetism 1 A
math 3 A+
integrated japanese B+

Monday, July 25, 2011

sem 1 da abis.. short sem?

begini la kehidupan jad.. japanese assosiate degree. cuti sem1 n short sem smggu je.. last year je pjg skit.. so adik2 kouhai2 yg nk apply masuk tu fikir2 kn la.. :)
hope dapat result yg ok juga la tok sem 1.. rse cam byk men juga berbanding matrik dlu.. huhu.. cam k on.. cam best je pas bljr men music..
x tension sgt kn..
tapi kesusahan ini juga demi memendek kn masa bljr.. yla dari 6 tahun bljr degree tok engineering baik amek doktor kn.. masuk la jad dalam 5 tahun je diploma dpt degree pun dpt.,
tapi masuk je jad mmg da x yah pikir da nk amik subjek pe.. telan je.. :)

piano bila nk men lagu baru ni.. huhu..

Monday, July 11, 2011

tempat stdy ku

time2 exam ni.. teringat lg time spm.. mlm2 sanggup g tusyen.. then pagi2 sanggup g library.. g klas pun ckg x ramai ade..
Mobile Blogging from here.


http://m.facebook.com/home.php?refsrc=http%3A%2F%2Fm.facebook.com%2F&refid=9&m_sess=VB9qa-RnnNj8Eg&_rdr#!/photo.php?fbid=10150690349195507&id=851105506&set=a.10150596392020507.672173.851105506&refid=0

kt sini la tempat stdy.. air cond pun ade.. ping pong pun de.. internet.. alhamdulillah..

Tuesday, June 14, 2011

Kawan? Fb? Jepun?

Setelah lama ku menceburi laman2 web social network ni. Byk juga la ku sdar darinya. Dlu gune myspace kn. Mmg time tu duduk kt pakistan mmg sklh pun dpt sklh baru. So kira satu kelas mmg ade 5 org je la. Skit sgt. Xde pula member yg kamcing sgt. Nk ckp melayu pun member x ramai.
Kira nk ckp ngan org melayu pun gune myspace je la. Time tu la mula add org yg x knal. Pakai add je. Ntah time tu lg byk member cam lg best je. Mmg tnye la dok mne sume..
Tp sume ni. Berakhir gitu saja. Baru sebulan da x knal. Then lama2 terasa la. Byk nye aku membazir masa tok nk tnye pape ni yg akhirnya x dpt pape pun. Member pun x jd. Cuma ada la beberapa yg dapat demi menolong spm ku. Dari sbp nye kertas trial ke kn. Ada la dapat.
Tapi hampir 60% mmg da x taw da sape yg di add tu. Kira berjam2 online da jd bazir. Kalau time tu la buat benda lain mesti byk leh buat.
Nasib baik la ade fb. Mmg dapat la nk buat social network ni lebih sng. Nk msg kawan yg knal ke. Kira kalau ade org lain yg x knal ke add, rase cam da ckp da dok mana, kt fb pun da tulis skit2. Tapi lupe gak. Mmg rase nk delete je. Agak nye gitu la org jepun ye.. Bila org tu x ingat name dia. Mmg rase malas juga la
Kn nk igt name kita. Kalau nama x nk igt mmg x nk kwn la gitu. Lg2 kita ni org asing. Mmg lg malas la dia nk lyn.
So dari skrg. Better ingat nama dia kalau nk jd kwan. Kalau sebut ano hito.. Orang itu.. Walaupun kita knal mmg kurang ajar la katanya. Lagi satu kalau utk perempuan. Jgn sebut ano onna. Maksud nye perempuan itu. Gune ano jousei.. Baru la nampak polite. :)
Itu je la org jpun tu tgur aku time bercuti kt pulau kapas bersama dorg.. Sekian

Tuesday, June 7, 2011

venice di melaka

hoho.. bukan la nk  tunjuk ape pun.. kali post mengenai.. x sangka melaka itu menarik sebenarnya..


Yela selalu nye pergi melaka dok singgah kat kg je. mana nak pergi jln sgt pun.. :p
Ibarat mcm kita dduk kt KL la.. then mesti x heran pun nk g kl tower.. sbb taw bila2 bleh pergi..
hoho.. kali ni g la balik melaka tgk abg kawin.. then ni la 1st time aku bwa kereta sampai melaka
tanpa pertolongan parent pun.. mmg kalau g melaka tu.. tdo je la spjg jln.. sbb papa yg bawa kn..
:)
kira kali ni mmg depend on peta.. then ikut gerak hati.. wa.. punya la byk kali slow down..
Paling seram skali time da kuar highway la.. time tu la terasa.. sy pemandu F1 ni..
cam roller coaster pun ada kalau bawa slow2.. ada ke sampai bukit tu.. org dpan slow yg aku ni pun slow la..
skali gear tiga x jln.. gear dua ada lambat.. nah.. masuk gear satu.. hoho.. baru jln lak keta tu..
ai keta blkg da tggu da.. kang kalau keta tu mengundur lak.. x pasal2 langgar.. seram2.. malu de gak..

Thursday, May 26, 2011

Bakal University





















alhamdulillah.. Sampai juga masa nya saranan ckg untuk daigaku itu.
Ish siyez.. pagi tu aku da x leh tdo da.. se awal2 kul 530am da bangun..
sume pasal 930am perjumpaan. bagus juga bergini. Supaya yg pergi ke Jepun ni pass tanpa reunion.
 Nak crita pasal reunion ni.. Peruntukan untuk kami reunion sudah tiada.. maka.. sesiapa saja yg gagal
untuk menghabis kan 2 tahun dan grad.. dia harus mengunakan duit sendri.. huhu.. mmg abis la..
kna bljr all out la..
Nak cakap pasal reunion kat jepun pula.. dgr la sensei ckap.. time dia buat contoh ayat hanya kerana.. (..bakara ni..) keluar lak cite pasal kawan dia.. kawan dia da nk buat ronbun(thesis).. n time tu dia kna antar hari tu..
oleh kerana kelewatan sudah pada hari itu.. dia mengambil keputusan tok anta esok.. nah amik ko..
esok nye dia anta.. ckg tu x nak amik... kesan nye.. dia x dapat grad.. dan sholarship dia pun di lupus kan.. wa.so jadi la ayat kerana satu hari lewat anta, x boleh grad.. kibishi(strict) juga jepun..


Berbalik balik kepada cerita University tu.. haha.. byk cite lak..
kna tggu la kan giliran.. dlu masuk ramai2.. ni masuk sorg2.. huh.. sy dapat yg last..
mmg tension la.. sbb daitai(kebanyakan) yg kuar masuk dapat U yg dia nak.. hoho..
Debar2 da.. Ritsu ada lagi ke x.. huhu.. Then sampai je giliran aku.. mmg sume da abis la aku paling last..
time tu dia tanye.. apa ciri2 U yg awk nk masuk.. kata la yg ade kt kyoto..
npe? sbb dia x crowded cam TOKYO..
then sensei tu ckp.. la KYOTO pun bandar cam KL la.. hoho..
nampak sgt men ckp je.. haha.. tp mmg pun KYOTO tu.. cam kl
tapi hidup dia murah skit da dari tokyo.. leh kawin awal.. tp calon nye? xde.. huhu..

aku Diberi pilihan untuk masuk ke RITSUMEIKAN dan KINKI daigaku..
aku mmg pilih jauh dari TOKYO.. kyoto ibarat bandar lama..
taw kt mne ritsu? tu pilihan no 1 aku.. dari tokyo pergh.. 8 hours.. tu jam tu.. 3 jam sbb dia nek train laju kot.. :D


Friday, May 20, 2011

Mimpi buat pertukaran mata..

Ku sedar ku telah rabun sikit.. Hingga masuk ke dlm mimpi..
Rabun jauh juga. N ku mimpi bahawa mata ku sudah semakin pudar..
Perasaan takut itu membuat aku termimpi mata ku di tukar dgn mata adik ku. Yg mrnakutkan ku dpt lihat mata ku di kopas sedikit.. N di tukar.. Mata baru yg d gune x biasa.. So nk tgk lame x bleh.. Sram juga kalau benda ni berlaku btol2..
Slalu berdpn dgn benda berlampu ni ssh juga.. Yla nk buat report dok dpn laptop..
Tulis blog pun same.. Type msg pun same.. Iphone kn screen besar..
Jadi jom la jaga penglihatan kita sblm jd cam mimpi tu

Saturday, May 7, 2011

Keluhan sAja

Ai ari ni pun bljr lak.. Tu la dia jad. Mmg kalau jpun xcuti tp m'sia cuti mmg kna ade kelas ganti la.. Sbb Syllybus jepun kna la ikot jpun. Unisel pun xde klas kcuali jad. Tp nasib baik la msuk sini dari masuk AAJ. Walaupun dorg da fly ke jPun, dorg kna masuk dari 1nen sei. Taihen da mo. Kna bljr sume dlm jpun tanpa BM or BI. Buku kt sana pun mhl.

Thursday, May 5, 2011

experiment kami..

aku rase ini la equipment yg membuat kitorg ragu2 btol ke x equation2 stone brigde tu btol ke x..
benda ni da la RM16000.. mahal tu.. dapat atai pun daitai je.. hoho.. 
pnat2.. :D lg2 kalau keisan byk sgt..

Monday, May 2, 2011

Iphone4

Nk d cita kn.
Ini ari pertama ku online mengunakan iphone 4.. Hidup ini seperti menjadi lebih benri. Sebelum ni ku hanya online mengunakan laptop. Kadang kala ada idea yg terlintas utk menulis d blog hilang bergitu saja apabila tiada laptop. Doa kan ku dapat menjaga iphone ini shingga hari tua.

Monday, April 18, 2011

mimpi ku..

Smlm aku bermimpi lagi. satu mimpi yg ku rasa kan aku patut bersedia untuknya kelak.
 di satu tempat asing. seperti dalam satu rumah. di situ terbentang sejadah utk imam dan
makmum. Aku kehadapan slpas mendgr qamat dan imam menyuruh rapat2 kan saf.
tapi ku mendapati ada wanita yg merapatkan saf juga. Aku yg mengikut mahzab imam
syafie biasa lah mengelakkan diri dari menyentuh org bukan muhrim tanpa berlapik.
lg ku elak lg dia merapatkan diri. sampai la satu tahap, perempuan itu seperti naik angin.
dan imam itu berpaling kepada ku dan berkata;
kenapa kamu tidak merapatkan saf?

ku mengatakan bahawa "Mahzabku melarang Muslim untuk menyentuh kulit antara 
lelaki dan perempuan yg bukan muhrim".  oleh itu aku menjauhkan diri utk tidak merapat kn saf.

dia bertanya lg,"buktinya? ". aku tidak ingat surah berapa yg menyatakan tp tiba2 muncul dari mulut ku mengatakan"Quran ada mengatakan jgn mendekati zina " dan... cuba untuk menyambung hujah2 lain namun
tidak terkeluar juga dari tempurung kepala ku. Sehingga kn sakit kepala menyengat kepala.
Langsung aku bgn dari tidur ku..
Rupanya tiba waktu masa apabila pekerjaan sbgai pendakwah. begini ke aku patut berhujah?
dah x dapat tidur da pagi tu..

Tuesday, March 29, 2011

phobia tulis diari 2

Rakan2 sekelas sudah mengetahui aku memiliki Nokia 3310. Namun ku sedapkan hatiku utk menafikan pekara itu. Walaupun aku tahu kedudukan Nokia 3310 adalah dalam bahaya tapi ku sorokkan Nokia 3310 ku di tempat biasa - dalam sarong bantal.
 Ade cerita yg membuat ku yakin untuk sorokkan dlam bantal. sebelum pemindahan asrama ke semenanjung, aku telah pun mencuba pelbagai perkara untuk menyembunyikan hp ni. Ternyata hasilnya berjaya. hp itu kekal di tgn ku untuk 3 bulan. Sampaikan charger pun masuk dalam bantal. sakit gak wo nk tdo. keras je. Semua ini bermula apabila perkenalan ku dgn senior. Dia juga membawa hp dan ternyata hp nya masih utuh d tgn nye. So aku termasuk kawan2 ku yg membawa hp mengambil nasihat nya.
 Dia menceritakan bahawa ramai kawan2nya telah di rampas hp nye. Ada yg letak dalam laci. lekatkan kat atas dalam laci tu. Idea itu memang kretif tetapi ada kelemahannya. Nk buka laci dah x boleh sampai abis. Sebab time tu ckg sedang membuat spot check. Then hp itu jatuh apabila ckg menarik laci tu. Nasib tidak menyebelahinya hp nye jatuh ke tgn ckg. senior pun ckp. nk sorok hp tu dalam locker biar simpan dalam tin makanan. save la. then de lagi satu. dia kata simpan dalam bantal setakat ni x ilang2 lagi. Cuma dia buat lobang dalam bantal tu selit kan gitu.

phobia tulis diari

satu ketika dahulu, menulis diary merupakan satu hobi aku. Akan ku tulis segala resahku ke dalamnya menganggap tiada siapa yg akan membacanya. Ia bermula bukan dgn segajanya. Ia bermula apabila ayahku memberi diari lebihan dari officenya.
 Pada mulanya aku tidak tergerak untuk menulis apa pun, hanya ku penuhi diari2 lebihan itu dgn lukisan Pokemon yg ku tiru dari kertas tikam ku. Ku meminati Pokemon oleh itu aku suka menikam sticker2 dari kedai runcit demi mendalami gambar2 pokemon2 itu. lukisan ku tidak la scantik mana. tapi lukisan itu bagi ku sungguh cantik. 
 Tapi semuanya berubah apabila ku duduk sendirian. Berbeza dgn hari2 biasa ku yg lain. aku sudah biasa melukis seorang diri dalam bilik. tapi yg ku maksudkan hanyalah kemasukan aku ke asrama penuh. segala jadual ku berubah. Ia menjadi sungguh asing kerana sticker Pokemon tidak boleh di dapati di situ. ku buntu. aku cuba untuk melukis bgnan ternyata object itu sungguh ssh lebih daripada kartun2 pokemon. Baru ku sedari aku bukan la seorang pelukis. hanya seorang student yg meniru kartun orang lain. 
 Diri ku resah ingin melukis kartun baru. tanpa kartun, lukisan aku hanyalah sekadar orang2 lidi. tapi ku gagah kan jua untuk mengeluarkan idea sendri. Hingga kan ckg mengajar di dpan ku melukis di blkg. Sehingga kan ckg menegur atas lukisan2 ku. "Hazarul jgn melukis di dalam kelas".

Sunday, March 27, 2011

mimpi spjg cuti..

sleeping too enough had made me dream a lot..
de mimpi g jpun, de mimpi bawa kenderaan, de mimpi kejayaan..
mimpi kejayaan tu je la paling x tahan...
mimpi ttg sy dapat no 1 dlm kelas.. *ssh gak tu..
with my ability i could obtain no further than top 15...
not if i giv my full attention which may lead my life to be boredsome and tiresome..
is it? i remember how i studied during SPM was amazing..
except the teras subject which i left as mere reading..
the pressure was light but the outcome was fine..
just that when it comes to remembering. my heart will beat so hard knowing that its impossible to remember all.
coz everything has a limit. and my limit is few when it comes to remembering..
it has to come with understand until it will stick to the brain for long time..
and if i compared with the study in JAD.. i can say..
more remembering explaination than to understand the theory..
if this life go on.. then the percentage of being top 5 will be none..
so this sem.. i will not stdy very hard.. just that..
following the SPM schedule.. after isha' got to hav revision.. its that or..
stdying before the exam.. :)
gambarou.. sukan kena masuk gak.. hmm.. tennis anyone?

Monday, March 14, 2011

Wednesday, March 9, 2011

trying to but..

woah.. mencuba untuk membaca apa yang telah dibaca oleh ayah ku..
Novel nye English pergh.. Mmg full of grammar la.. sometimes.. read through je
byk gle aku x pro lagi dalam English..
to master Japan i need to improve my english too.. why?
because dictionary sume base english.. nak x nak.. mmg kena pro english gak la..
mak pun soh baca surat khabar english dlu..
diri sendri je x nak baca.. huhu..
igt jepun x kena taw base english.. tp silap.. monolog: ko silap hazarul.. hoho..

Friday, March 4, 2011

suri rumah bertasbih, bertahmid, bertakbir lebih baik..

terbaca satu article..

Bagi mengatasi kepenatan melaksanakan tugas-tugas seharian sama ada di rumah mahu pun di tempat kerja, bolehlah jadikan petua yang diajar oleh Rasulullah s.a.w. kepada puteri kesayangannya Saidatina Fatimah sebagai penawarnya. Suatu hari Saidatina Fatimah mengadu kepada suaminya Saidina Ali bin Abu Talib tentang kesakitan pada tangannya kerana keletihan menggiling gandum untuk membuat roti.

Saidina Ali berkata :


da masuk mimpi.. abis la..


dear diary, rini bermimpi lg..
jahat + nakal betol mimpi2 pagi2..
tu la.. spe soh tdo lame2.. 9 jam lak tu..
ingat bayi ke? hehe..
ini la kehidupan time cuti2.. pergh.. tdo x leh lame lagi..
tp ok la.. adik lagi lame dia tdo.. x trase sgt.. hehe..
ok la.. mimpi tu.. termimpi pula satu perempuan..

Thursday, March 3, 2011

selesai nya sudah persembahan kami..

malam dinner tu buat persembahan demi senpai tachi..
dan buat ypm..
pergh buat persembahan tu excited gle.. 
sampai makan pun lupe..
bukan la lupa.. tapi.. makan kurang.. 
kyg da.. sbb kn buterfly in the stomach? hehe.. 
kincho gle.. buat kuda kepang ok lg.. band tu ar.. tgk sensei kinchou.. sy pun turut kincho skali..
wa.. 2nd time kuar pentas.. excited.. hehe.. dpat skrip lagu lg tu.. wa~
tanoshi la walaupun x dpt pape.. tapi tepukan itu mmg buat sy manzoku la..
time kuda kepang.. hoho.. semangat.. 

Thursday, February 24, 2011

laporan peribadi U1

Sungguh x sangka..
U1 dapat ranking no 10..
University kat Jepun mana aku patut amik?
konran.. huhu..
1st time kat malaysia dapat top 10...
huhu.. kat sbp sentiasa dapat low je.. x pun pertengahan..
jadi sy bukan la pandai sgt..

Wednesday, February 16, 2011

wa.. exam nk abis.. menari? bermain piano?

so nk abis ni belum abis..
ni la dia jadual..
alamak result kuar bila???? hwaa...

february.. ni..kui2.. byk2..

Wednesday, February 9, 2011

StaRiNG CaN bE A Catastrophe? So jgn jeling2 ya!


  Kali ini saya telah mendapati satu info dari internet berkenaan tentang
bahaya nya jelingan. Kawan2 tahu? Apabila lelaki dan perempuan bertentangan
mata untuk satu jangka masa, effect dia hebat.
 Satu kajian yang telah dibuat Prof. di Barat. Apabila seorang lelaki dan perempuan
yang tidak mengenali satu sama lain untuk mengenali diri masing2 untuk 90 minit dengan berborak.
kajian itu di akhiri dengan 4 minit untuk tenung mata tanpa berkata-kata.

"Bagi pendapat saya tenung tanpa berkata-kata untuk 4 minit. Satu tenungan yang berbeza.
Dalam 4 minit ini, tenungan dalam. Kalau dalam 4 minit ini anda lihat dahinya hidungnya x akan menjadi. Apa-apa pun tenungan yang x dipaksa. :-) " said hazarul.

Hasilnya,kebanyakannya yang menjadi volunteer timbul rasa cinta sesama pasangannya. 
Ada Juga Volunteer yang kawin selepas 6 bulan.

 Bahaya kan? jadi untuk mengurangkan kesengsaraan di hati anda.
Jarang biar kan diri anda untuk melihat mata lain jantina lama2.

Sunday, February 6, 2011

exam 8/2 n how i stdy..

pejam celik pejam celik... wah.. 
da 2nd year da aku bljr kt unisel..
HoHOo.. kejap nye waktu ni... 
ke aku je x gune  dgn sebaik baik nye..
sebagai pelajar yang mengambil 
diploma in engineering elektrikal..
wa.. rupe2 nye.. diploma ni relax juga ye.. hoho..
bagi aku la.. sbb time matrik la.. tension gile..
dlm kelas pun byk tdo je.. 
So untuk cover kn nye.. 
mlm2 amik masa skit dpan buku phm kn.. hehe..
So kira kalu tertido pun dalm kelas xde la kena marah sgt dgn sensei kn...
nk taw cam ne aku study?

Thursday, January 27, 2011

new task..

hari ni... dapat lagi satu task dari band apple..
men lagu jepun baru pula.. hehe..
ai.. nampak cam mencabar.. kui3.. kita tgk dan lihat je.. yosh!
tajuk lagu asu he no tobira.. i wish..
erm.. x cadang nk men piano tp~
nk try sumthing different pula la.. men violin lak.. hmm.. kna cari org nk ajar ni.. hoho

Thursday, January 20, 2011

tdo x cukup.. mimpi ngeri..

mimpi datang lagi.. hoho..
kali ni seram2.. ai pape pun dia ibarat nk alam tdo tdak alam sbnr tidak..
alam2 antara tu la..
ketika satu pagi.. pagi tu ada kelas kul 9:30..
Jam baru menunjukkan jam 6:30am..
So solat jap tdo la.. time tu la mimpi paling pelik skali..
termimpi satu event.. dok intai satu bilik ni..
cam ada orang.. yla member tgh tdo lagi..
asal ade lampu terbuka pula..
lalu ku brani kan diri tok mendekati ruang kecil tu..
time tu ade bomoh kut..
dia buat jampi pe tah.. then de hantu kuar..

Thursday, January 6, 2011

a week gone~

pagi tadi. Punya la kelam kabut nk siap2. yela kata bus kul 7 je ada...
so mmg sampai terus tdo kat surau.. wohoo..
1st one to sleep in surau.. hehe..
then mimpi la.. uish.. seram pun ada. nampak la diri sy yg gelap. huhu..

Wednesday, January 5, 2011

disneyland

ai.. ritu skit2 je upload.. byk lagi gambar..
so ni tunjuk tok disneyland je.. byk juga.. hehe

Monday, January 3, 2011

percutian 2010

saban hari saya tidak menulis akhirnya dapat juga 
menyambung semula blog saya..
yep2.. saya ingin mencerita kan ttg percutian kami di Hong Kong.
yela akhir taun ni.. byk negara yg tgh winter kan..
nak gi europe.. pergh sejuk.

Ok la.. nape hong kong?
kat Hong Kong ada la sedara.. So sbb tu la taun ni ke Hong Kong

rumah sedara kat taikoo shing rd

hari pertama.. ke disneyland
entrance disneyland

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...