Tuesday, October 4, 2011

butterfly in the stomach

Sudah tibanya masa untuk menulis gansho(borang application ke jepun)
Dan kat atas tu mmg tertera la tulis..
Application for admission to RITSUMEIKAN UNIVERSITY
nasib baik la ada cikgu yg membantu untuk menulis karangan ni..
kalau x, memang cuba korang baca blog ni.. ambil satu part yg korang rase fully in Malay,
Translate ke Jepun.. macam itu la serabut nye Japanese aku..

Aku sendiri memang da tanam da dalam diri ini, asalkan aku boleh berbicara
dgn orang Jepun itu sudah cukup baik bagi ku..
Sedang ku menulis karangan itu ku rasa begitu cepatnya masa telah berlalu,
kadang kala time menulis, perut ku rasa senak. Bak kata org putih butterfly in the stomach.
Terbayang juga, melanjutkan pelajaran ke Jepun ni macam mana la aku nnt.
kut kut tersangkut lak ngan awek Jepun ke kan..

Pemergian yang akan memakan selama 2 tahun ini pun ku dapat rasakan
betapa kejapnya aku berada di Jepun. Alang-alang da pergi biar puas kan btol2.
kna plan juga kn apa akan dibuat. Pas ni kena buat la list or misi2 yg perlu di laksanakan
sementara berada di Jepun. Bukan selalu dapat pergi di bawah tanggungan MARA.

Dengar kawan bakal sebilik pun nak kawin. huhu.. dgr2 jeles juga..
tp ku tanya diri sendiri..
monolog:
ko da bersedia nak kawin? da bersedia nak tanggung anak dara org? da cukup ilmu utk berkahwin?
semua ni membuat ku teragak2 la nk kawan dgn perempuan..

seperti yg ku tulis dalam Skype.. jgn  beri harapan jika tidak boleh menepatinya..
takut juga kalau ada org mengharapkan..
sekian itu je la conflict yg bermain di minda ku sebagai seorang yg akan menamatkan zaman teenager nye pada Nov 17 ni..

2 comments:

hanaani said...

like!
psl kawin tu,btol ape awk ckp
tp trpulg la kpd individu tu kan..kalo dy mampu x salah kan
oh sy 9 ari ka nk menamatkan teen ni hoho

roset said...

insyaAllah boeh...haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...