Wednesday, October 26, 2011

Karya ku demi mugendai

Rumah bujang di Kyoto

Gambar ni my master piece ye BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop 
baru perasan.. gambar ni shadow x cukup ar.. hoho..
n iphone buat gambar ni cam cantik sungguh pula.. hoho..

Wednesday, October 12, 2011

Oh butter..

Jgn letak butter dlm beg

Makanan byk di sediakan, hanya tinggal ambil saja.
Itulah breakfast yg biasa di sediakan di hotel hingga tinggal di saat akhir.
"abg masuk kan butter ni dlm beg abg"
"x nk la, amer x makan la butter"
"nanti mana tahu nk gune simpan je la" lalu mencampakkan dlm beg.
Aku pun membiarkan saja.
Selama ini aku pun jarang kemas beg.
Aku periksa semula beg tu pun, aku tgk ade pen, kertas berlipat-lipat, pemadam hancur, tissue.
Tapi kerana butter la beg aku jd kemas dan berminyak.
Then setelah bpe ari, x sdar pun ade butter, beg tu jatuh dari katil.
Nk letak la semula tempat asal sambil tu nk kluar kn charger sony.
"eh asal licin smcm je ni"
Pergh.. Tgk2 serpihan nye, macam kulit telur da dia pecah,
aku yakin aku x letak telur dlm tu. Aku bau la, x hanyir pula.
Tp memang pelik ar, ibarat telur pecah la bekas butter kecil tu.
rapuh sungguh.
Abis da, pencil etc licin smcm je, jirus air x lut, mmg kna sabun gak baru ilang lcin tu.
Aku pun curiga la kn npe la benda tu licin je. Check la internet.
Butterfat 80%
Water 15%
patut la x keras ketul2.. Sbb yg jadi ketul2 tu sbb xde air atau H2O dlm lemak tu.
Dah kna rendam ngan sabun supaya kluar butterfat tu.
Tgn cuci ngan sabun pun ssh, kena gosok kuat skit. BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Tuesday, October 4, 2011

butterfly in the stomach

Sudah tibanya masa untuk menulis gansho(borang application ke jepun)
Dan kat atas tu mmg tertera la tulis..
Application for admission to RITSUMEIKAN UNIVERSITY
nasib baik la ada cikgu yg membantu untuk menulis karangan ni..
kalau x, memang cuba korang baca blog ni.. ambil satu part yg korang rase fully in Malay,
Translate ke Jepun.. macam itu la serabut nye Japanese aku..

Aku sendiri memang da tanam da dalam diri ini, asalkan aku boleh berbicara
dgn orang Jepun itu sudah cukup baik bagi ku..
Sedang ku menulis karangan itu ku rasa begitu cepatnya masa telah berlalu,
kadang kala time menulis, perut ku rasa senak. Bak kata org putih butterfly in the stomach.
Terbayang juga, melanjutkan pelajaran ke Jepun ni macam mana la aku nnt.
kut kut tersangkut lak ngan awek Jepun ke kan..

Pemergian yang akan memakan selama 2 tahun ini pun ku dapat rasakan
betapa kejapnya aku berada di Jepun. Alang-alang da pergi biar puas kan btol2.
kna plan juga kn apa akan dibuat. Pas ni kena buat la list or misi2 yg perlu di laksanakan
sementara berada di Jepun. Bukan selalu dapat pergi di bawah tanggungan MARA.

Dengar kawan bakal sebilik pun nak kawin. huhu.. dgr2 jeles juga..
tp ku tanya diri sendiri..
monolog:
ko da bersedia nak kawin? da bersedia nak tanggung anak dara org? da cukup ilmu utk berkahwin?
semua ni membuat ku teragak2 la nk kawan dgn perempuan..

seperti yg ku tulis dalam Skype.. jgn  beri harapan jika tidak boleh menepatinya..
takut juga kalau ada org mengharapkan..
sekian itu je la conflict yg bermain di minda ku sebagai seorang yg akan menamatkan zaman teenager nye pada Nov 17 ni..

Sunday, October 2, 2011

Raya di singapura

Pernah ke anda ke Singapura?
Untuk pertama kali nya sy telah beraya di Singapura.
Bukan raya haji tapi raya aidilfitri.
Dapat la kn kami berjumpa dgn keluarga2 yg jarang jumpa di sana. So cam ni la raya kita.
Satu hari sebelum raya

Jalan dgn budak2 ni shopping

Hari raya pertama

Buat la open house supaya anak cucu atuk dtg

Hari raya kedua

Jln2 USS.. time ni singaporean x cuti. Ingat x ramai la org dtg skali ramai.

Masuk2 je cam ni la dia..jgn tgk awek tu ye..

Yg sronok tu men cyclon ni.. Laju wo..
Xde gambar yg Bgus lak

Then pulang beraya di melaka..
BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...