Tuesday, June 14, 2011

Kawan? Fb? Jepun?

Setelah lama ku menceburi laman2 web social network ni. Byk juga la ku sdar darinya. Dlu gune myspace kn. Mmg time tu duduk kt pakistan mmg sklh pun dpt sklh baru. So kira satu kelas mmg ade 5 org je la. Skit sgt. Xde pula member yg kamcing sgt. Nk ckp melayu pun member x ramai.
Kira nk ckp ngan org melayu pun gune myspace je la. Time tu la mula add org yg x knal. Pakai add je. Ntah time tu lg byk member cam lg best je. Mmg tnye la dok mne sume..
Tp sume ni. Berakhir gitu saja. Baru sebulan da x knal. Then lama2 terasa la. Byk nye aku membazir masa tok nk tnye pape ni yg akhirnya x dpt pape pun. Member pun x jd. Cuma ada la beberapa yg dapat demi menolong spm ku. Dari sbp nye kertas trial ke kn. Ada la dapat.
Tapi hampir 60% mmg da x taw da sape yg di add tu. Kira berjam2 online da jd bazir. Kalau time tu la buat benda lain mesti byk leh buat.
Nasib baik la ade fb. Mmg dapat la nk buat social network ni lebih sng. Nk msg kawan yg knal ke. Kira kalau ade org lain yg x knal ke add, rase cam da ckp da dok mana, kt fb pun da tulis skit2. Tapi lupe gak. Mmg rase nk delete je. Agak nye gitu la org jepun ye.. Bila org tu x ingat name dia. Mmg rase malas juga la
Kn nk igt name kita. Kalau nama x nk igt mmg x nk kwn la gitu. Lg2 kita ni org asing. Mmg lg malas la dia nk lyn.
So dari skrg. Better ingat nama dia kalau nk jd kwan. Kalau sebut ano hito.. Orang itu.. Walaupun kita knal mmg kurang ajar la katanya. Lagi satu kalau utk perempuan. Jgn sebut ano onna. Maksud nye perempuan itu. Gune ano jousei.. Baru la nampak polite. :)
Itu je la org jpun tu tgur aku time bercuti kt pulau kapas bersama dorg.. Sekian

Tuesday, June 7, 2011

venice di melaka

hoho.. bukan la nk  tunjuk ape pun.. kali post mengenai.. x sangka melaka itu menarik sebenarnya..


Yela selalu nye pergi melaka dok singgah kat kg je. mana nak pergi jln sgt pun.. :p
Ibarat mcm kita dduk kt KL la.. then mesti x heran pun nk g kl tower.. sbb taw bila2 bleh pergi..
hoho.. kali ni g la balik melaka tgk abg kawin.. then ni la 1st time aku bwa kereta sampai melaka
tanpa pertolongan parent pun.. mmg kalau g melaka tu.. tdo je la spjg jln.. sbb papa yg bawa kn..
:)
kira kali ni mmg depend on peta.. then ikut gerak hati.. wa.. punya la byk kali slow down..
Paling seram skali time da kuar highway la.. time tu la terasa.. sy pemandu F1 ni..
cam roller coaster pun ada kalau bawa slow2.. ada ke sampai bukit tu.. org dpan slow yg aku ni pun slow la..
skali gear tiga x jln.. gear dua ada lambat.. nah.. masuk gear satu.. hoho.. baru jln lak keta tu..
ai keta blkg da tggu da.. kang kalau keta tu mengundur lak.. x pasal2 langgar.. seram2.. malu de gak..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...