Thursday, May 26, 2011

Bakal University





















alhamdulillah.. Sampai juga masa nya saranan ckg untuk daigaku itu.
Ish siyez.. pagi tu aku da x leh tdo da.. se awal2 kul 530am da bangun..
sume pasal 930am perjumpaan. bagus juga bergini. Supaya yg pergi ke Jepun ni pass tanpa reunion.
 Nak crita pasal reunion ni.. Peruntukan untuk kami reunion sudah tiada.. maka.. sesiapa saja yg gagal
untuk menghabis kan 2 tahun dan grad.. dia harus mengunakan duit sendri.. huhu.. mmg abis la..
kna bljr all out la..
Nak cakap pasal reunion kat jepun pula.. dgr la sensei ckap.. time dia buat contoh ayat hanya kerana.. (..bakara ni..) keluar lak cite pasal kawan dia.. kawan dia da nk buat ronbun(thesis).. n time tu dia kna antar hari tu..
oleh kerana kelewatan sudah pada hari itu.. dia mengambil keputusan tok anta esok.. nah amik ko..
esok nye dia anta.. ckg tu x nak amik... kesan nye.. dia x dapat grad.. dan sholarship dia pun di lupus kan.. wa.so jadi la ayat kerana satu hari lewat anta, x boleh grad.. kibishi(strict) juga jepun..


Berbalik balik kepada cerita University tu.. haha.. byk cite lak..
kna tggu la kan giliran.. dlu masuk ramai2.. ni masuk sorg2.. huh.. sy dapat yg last..
mmg tension la.. sbb daitai(kebanyakan) yg kuar masuk dapat U yg dia nak.. hoho..
Debar2 da.. Ritsu ada lagi ke x.. huhu.. Then sampai je giliran aku.. mmg sume da abis la aku paling last..
time tu dia tanye.. apa ciri2 U yg awk nk masuk.. kata la yg ade kt kyoto..
npe? sbb dia x crowded cam TOKYO..
then sensei tu ckp.. la KYOTO pun bandar cam KL la.. hoho..
nampak sgt men ckp je.. haha.. tp mmg pun KYOTO tu.. cam kl
tapi hidup dia murah skit da dari tokyo.. leh kawin awal.. tp calon nye? xde.. huhu..

aku Diberi pilihan untuk masuk ke RITSUMEIKAN dan KINKI daigaku..
aku mmg pilih jauh dari TOKYO.. kyoto ibarat bandar lama..
taw kt mne ritsu? tu pilihan no 1 aku.. dari tokyo pergh.. 8 hours.. tu jam tu.. 3 jam sbb dia nek train laju kot.. :D


Friday, May 20, 2011

Mimpi buat pertukaran mata..

Ku sedar ku telah rabun sikit.. Hingga masuk ke dlm mimpi..
Rabun jauh juga. N ku mimpi bahawa mata ku sudah semakin pudar..
Perasaan takut itu membuat aku termimpi mata ku di tukar dgn mata adik ku. Yg mrnakutkan ku dpt lihat mata ku di kopas sedikit.. N di tukar.. Mata baru yg d gune x biasa.. So nk tgk lame x bleh.. Sram juga kalau benda ni berlaku btol2..
Slalu berdpn dgn benda berlampu ni ssh juga.. Yla nk buat report dok dpn laptop..
Tulis blog pun same.. Type msg pun same.. Iphone kn screen besar..
Jadi jom la jaga penglihatan kita sblm jd cam mimpi tu

Saturday, May 7, 2011

Keluhan sAja

Ai ari ni pun bljr lak.. Tu la dia jad. Mmg kalau jpun xcuti tp m'sia cuti mmg kna ade kelas ganti la.. Sbb Syllybus jepun kna la ikot jpun. Unisel pun xde klas kcuali jad. Tp nasib baik la msuk sini dari masuk AAJ. Walaupun dorg da fly ke jPun, dorg kna masuk dari 1nen sei. Taihen da mo. Kna bljr sume dlm jpun tanpa BM or BI. Buku kt sana pun mhl.

Thursday, May 5, 2011

experiment kami..

aku rase ini la equipment yg membuat kitorg ragu2 btol ke x equation2 stone brigde tu btol ke x..
benda ni da la RM16000.. mahal tu.. dapat atai pun daitai je.. hoho.. 
pnat2.. :D lg2 kalau keisan byk sgt..

Monday, May 2, 2011

Iphone4

Nk d cita kn.
Ini ari pertama ku online mengunakan iphone 4.. Hidup ini seperti menjadi lebih benri. Sebelum ni ku hanya online mengunakan laptop. Kadang kala ada idea yg terlintas utk menulis d blog hilang bergitu saja apabila tiada laptop. Doa kan ku dapat menjaga iphone ini shingga hari tua.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...