Tuesday, March 29, 2011

phobia tulis diari 2

Rakan2 sekelas sudah mengetahui aku memiliki Nokia 3310. Namun ku sedapkan hatiku utk menafikan pekara itu. Walaupun aku tahu kedudukan Nokia 3310 adalah dalam bahaya tapi ku sorokkan Nokia 3310 ku di tempat biasa - dalam sarong bantal.
 Ade cerita yg membuat ku yakin untuk sorokkan dlam bantal. sebelum pemindahan asrama ke semenanjung, aku telah pun mencuba pelbagai perkara untuk menyembunyikan hp ni. Ternyata hasilnya berjaya. hp itu kekal di tgn ku untuk 3 bulan. Sampaikan charger pun masuk dalam bantal. sakit gak wo nk tdo. keras je. Semua ini bermula apabila perkenalan ku dgn senior. Dia juga membawa hp dan ternyata hp nya masih utuh d tgn nye. So aku termasuk kawan2 ku yg membawa hp mengambil nasihat nya.
 Dia menceritakan bahawa ramai kawan2nya telah di rampas hp nye. Ada yg letak dalam laci. lekatkan kat atas dalam laci tu. Idea itu memang kretif tetapi ada kelemahannya. Nk buka laci dah x boleh sampai abis. Sebab time tu ckg sedang membuat spot check. Then hp itu jatuh apabila ckg menarik laci tu. Nasib tidak menyebelahinya hp nye jatuh ke tgn ckg. senior pun ckp. nk sorok hp tu dalam locker biar simpan dalam tin makanan. save la. then de lagi satu. dia kata simpan dalam bantal setakat ni x ilang2 lagi. Cuma dia buat lobang dalam bantal tu selit kan gitu.

phobia tulis diari

satu ketika dahulu, menulis diary merupakan satu hobi aku. Akan ku tulis segala resahku ke dalamnya menganggap tiada siapa yg akan membacanya. Ia bermula bukan dgn segajanya. Ia bermula apabila ayahku memberi diari lebihan dari officenya.
 Pada mulanya aku tidak tergerak untuk menulis apa pun, hanya ku penuhi diari2 lebihan itu dgn lukisan Pokemon yg ku tiru dari kertas tikam ku. Ku meminati Pokemon oleh itu aku suka menikam sticker2 dari kedai runcit demi mendalami gambar2 pokemon2 itu. lukisan ku tidak la scantik mana. tapi lukisan itu bagi ku sungguh cantik. 
 Tapi semuanya berubah apabila ku duduk sendirian. Berbeza dgn hari2 biasa ku yg lain. aku sudah biasa melukis seorang diri dalam bilik. tapi yg ku maksudkan hanyalah kemasukan aku ke asrama penuh. segala jadual ku berubah. Ia menjadi sungguh asing kerana sticker Pokemon tidak boleh di dapati di situ. ku buntu. aku cuba untuk melukis bgnan ternyata object itu sungguh ssh lebih daripada kartun2 pokemon. Baru ku sedari aku bukan la seorang pelukis. hanya seorang student yg meniru kartun orang lain. 
 Diri ku resah ingin melukis kartun baru. tanpa kartun, lukisan aku hanyalah sekadar orang2 lidi. tapi ku gagah kan jua untuk mengeluarkan idea sendri. Hingga kan ckg mengajar di dpan ku melukis di blkg. Sehingga kan ckg menegur atas lukisan2 ku. "Hazarul jgn melukis di dalam kelas".

Sunday, March 27, 2011

mimpi spjg cuti..

sleeping too enough had made me dream a lot..
de mimpi g jpun, de mimpi bawa kenderaan, de mimpi kejayaan..
mimpi kejayaan tu je la paling x tahan...
mimpi ttg sy dapat no 1 dlm kelas.. *ssh gak tu..
with my ability i could obtain no further than top 15...
not if i giv my full attention which may lead my life to be boredsome and tiresome..
is it? i remember how i studied during SPM was amazing..
except the teras subject which i left as mere reading..
the pressure was light but the outcome was fine..
just that when it comes to remembering. my heart will beat so hard knowing that its impossible to remember all.
coz everything has a limit. and my limit is few when it comes to remembering..
it has to come with understand until it will stick to the brain for long time..
and if i compared with the study in JAD.. i can say..
more remembering explaination than to understand the theory..
if this life go on.. then the percentage of being top 5 will be none..
so this sem.. i will not stdy very hard.. just that..
following the SPM schedule.. after isha' got to hav revision.. its that or..
stdying before the exam.. :)
gambarou.. sukan kena masuk gak.. hmm.. tennis anyone?

Monday, March 14, 2011

Wednesday, March 9, 2011

trying to but..

woah.. mencuba untuk membaca apa yang telah dibaca oleh ayah ku..
Novel nye English pergh.. Mmg full of grammar la.. sometimes.. read through je
byk gle aku x pro lagi dalam English..
to master Japan i need to improve my english too.. why?
because dictionary sume base english.. nak x nak.. mmg kena pro english gak la..
mak pun soh baca surat khabar english dlu..
diri sendri je x nak baca.. huhu..
igt jepun x kena taw base english.. tp silap.. monolog: ko silap hazarul.. hoho..

Friday, March 4, 2011

suri rumah bertasbih, bertahmid, bertakbir lebih baik..

terbaca satu article..

Bagi mengatasi kepenatan melaksanakan tugas-tugas seharian sama ada di rumah mahu pun di tempat kerja, bolehlah jadikan petua yang diajar oleh Rasulullah s.a.w. kepada puteri kesayangannya Saidatina Fatimah sebagai penawarnya. Suatu hari Saidatina Fatimah mengadu kepada suaminya Saidina Ali bin Abu Talib tentang kesakitan pada tangannya kerana keletihan menggiling gandum untuk membuat roti.

Saidina Ali berkata :


da masuk mimpi.. abis la..


dear diary, rini bermimpi lg..
jahat + nakal betol mimpi2 pagi2..
tu la.. spe soh tdo lame2.. 9 jam lak tu..
ingat bayi ke? hehe..
ini la kehidupan time cuti2.. pergh.. tdo x leh lame lagi..
tp ok la.. adik lagi lame dia tdo.. x trase sgt.. hehe..
ok la.. mimpi tu.. termimpi pula satu perempuan..

Thursday, March 3, 2011

selesai nya sudah persembahan kami..

malam dinner tu buat persembahan demi senpai tachi..
dan buat ypm..
pergh buat persembahan tu excited gle.. 
sampai makan pun lupe..
bukan la lupa.. tapi.. makan kurang.. 
kyg da.. sbb kn buterfly in the stomach? hehe.. 
kincho gle.. buat kuda kepang ok lg.. band tu ar.. tgk sensei kinchou.. sy pun turut kincho skali..
wa.. 2nd time kuar pentas.. excited.. hehe.. dpat skrip lagu lg tu.. wa~
tanoshi la walaupun x dpt pape.. tapi tepukan itu mmg buat sy manzoku la..
time kuda kepang.. hoho.. semangat.. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...