Saturday, August 21, 2010

ingat girl 14 taun x leh mengandung?

my heart was moved by this movie. 
happiness, sadness, confusion.. 
sampai nk stdy x sampai ati..
kalau terasa nk tgk pengalaman yang terpakse 
diambil oleh seorang budak 14 taun.. tgk la cite ni..

leisure interest

Sesekali terfikir.. Klau la Sabtu Ahad penuh dengan mkn tdo mkn tdo saje..
ai.. mmg x bermanfaat la.. tu la skrg ni.. hehe.. hobby baru.. :p
men gitar, x terer.. pe kata try benda totally baru..
nk men tennis pose cuti2.. ma.. ne.. taihen deshou..

akhirnya men piano je.. eh bukan piano ni..

Tuesday, August 3, 2010

Result sudah keluar..

wa.. dah lama agak nye x dapat menaip..
yla selama mana cuti.. slama itu la x menaip kn.. hanya membaca, menambah ilmu..
padahal baca buku novel BUMI CINTA aje.. hehe..
dapat la baca dalam 3 ari.. huhu..
best juga.. mencerita kan ttg Ayyas yang bersusah payah di negara asing, Rusia..
salah satu negara yg penuh dgn dugaan. Rusia telah mencatatkan pelawat yang terbanyak ke laman porno..
ai tp tu la.. dh menyeleweng cite mne dah..
nk cita la.. result for sem 1 year 1..
hoho..

ENGLISH 3 B+
Creative Objects 2 A
Mathematics 1 A
Chemistry 1 B+
Information Processing 1 A
Fundamentals of Internet technologies A
Science and Technology Japanese A
Writing and Expression A
Physical Education A+


ai.. 1st time dok dlm JAD nihongo.. jepun dapat A.. alhamdulillah..
english mmg x yah cite ar.. sjak azali agi.. mmg B+.. huhu...

Saturday, June 26, 2010

exam mode..

ai x de masa nk type pape..
ni sbb.. exam dah dekat uh..

dok tnggu je la.. ni..
stdy2 stdy2.. ajar member kalu bleh.. bljr dari member..

byk gk ni subject x phm lg.. aish..

Thursday, June 17, 2010

Tuan rumah kalah ngan Uruguay

ai.. tu la yang ssh jadi tuan rumah ni.. hehe..
yla byg kn kalu sume adik bradik, sdara mara, datuk nenek, satu bangsa satu sklh.. tgk kita kalah
ai.. Uruguay dapat skor sampai 3 tu.. mmg sdih ar.. goal keeper kena kad merah agi.. huhu..
aish.. kna berusaha lebih skit la africa.. over confident ssh juga.. hehe
ni yg maleh nk tgk ni..

Uruguay                                                    -                                         South Africa
        3                                                   -                                                   . 0


  • Diego FORLAN (24', 80' PEN)
  • Alvaro PEREIRA (90'+5)




Tuesday, June 15, 2010

Result Nihongo

ari ni haz dapat result... ai truk gle.. huhu..
achievement yg pertama..
dapat 74% B.. ranking 75/89
hwa.. kna ganbatte kuat lagi ni..
kimia pun masih blur lagi.. lagi sblan exam.. doushio?? cam ne owh..
rlek2.. kna tenang..
ai.. sape2 leh la tolong hazarul.. huhu.. dia lemah dalam jpun..

Sunday, June 13, 2010

rumah kena pecah.. huhu..

ai cam ni cite nye..
balik je rumah.. tiba2 mak tegur la..
ai peti harta karun tu bukan dah susun ke time kuar ritu? 
padahal isi cd je kt situ..

Sunday, June 6, 2010

oh my eyes...

ye  itu la dia "sapa soh men komputer lame2"kata parent terngiang2 lg..
pada asal nye mmg la haz x pakai cermin mata kn.. tp tu la sjak blog+report ni..
haz makin salu kn men computer.. mata dah rabun jauh..
baru smlm cek mata.. sah2.. mata kanan ade problem.. tp dua2 mata kna tutup ngn lens juga.. huhu..
ai.. nampak cam nerd la pas ni.. huhu..
itu je la diary..

Sunday, May 23, 2010

mimpi lagi rini..

rini mimpi lg..

ni sbb haz pikir byk sgt la ni.. sma ada nk pakai ke x baju pink ni.. huhu..

tp mimpi tu telah mengajar sesuatu la.. 

walaupun bagaimana luaran yg anda dah tukar.. tetapi yang dalam masih sama..

Saturday, May 8, 2010

ingat kn nk g ari sukan Vi..

tu la balik je malam jumaat ritu.. yla esok nye nk g Vi.. 

mak pula esok nye ade check up satu badan.. huhu..
yla mak ade kecing manis.. so.. kna la take precaution yg btol2 kn..

d sbb kan ade membership kt horse golden palace.. 

Thursday, May 6, 2010

tips mudah tok hakidashihou? hehe





ni la haz nak cite..
ai.. ok la kan.. dari x de pape info tok budak JAD nk bca.. 

ok.. cara haz same je eh.. cam buat tenkai dulu.. straight aje..
kita amik la soklan yg paling pjg tu kan.. haz dapat buat dalam 3 barisan je ye.. 

Friday, April 23, 2010

kereta api paling laju

Sekarang ni haz nak tunjuk eh kereta api yang laju2 ni.. 
dari China sampai lah ke France.. 

CRH


CRH2 dari China. Di ubahsuai dari E2-1000 Series Shinkansen.

Wednesday, April 21, 2010

mengisi masa lapang

dok tgk blog ni kosong je.. risau pula kn.. hehe..
kot2.. pembaca yg sedia ada pun lari.. hehe..
jom la cite time form 1. semasa tu staying in Sabah la.. 

Monday, April 19, 2010

baru sedar..

ai.. rini sy berlari sampai ke tahap limit.. tapi tu la.. tu pun x cukup tok masuk dalam quota..
kena la pumping.. ai ai.. hampir pitam oh.. nasib baik.. ai bleh tahan lagi la badan tu daripada jatuh ke lantai..
tgk la sedara ritu mati sebab over weight.. walaupun sedara dia dah nak masuk 50.. bese la.. ayah anak bongsu..
baru la nampak yang ktorg ni mmg nampak sentiasa sihat.. sebab high blood pressure x de, kencing manis x de cuma satu la.. genetic ktorg salu kna heart attack.. tu yang takut tu sampai lari pun x igt yg diri sendri dah penat.. jatuh pun bape kali tah..
lepas jatuh tu la pula.. teringat cam ne kna training Polis kat Victoria Institution. ai dlu sy boleh lari 5 round pusing sklh.. ni round tasik 4 round mesti leh punye.. jogging la.. then pumping 20.. then kawat.. cam ne la leh tahan dlu.. ai makin lemah eh sy..  leh kata jln sekejap je la jogging lebih skit kt tasik td.. mungkin sbb minum air 3 gelas je ke pagi td..
ok la.. ai.. kepala rase ringan je.. darah jln la katakn.. walaupun badan penat... hehe..
so.. nk aktif kn otak.. jogging eh.. badan penat tp otak aktif.. sng nk stdy kn..

Tuesday, April 13, 2010

teruk gak ar..


skrg punye dictionary sudah rosak wo.. screen pun cantik.. huhu.. bleh je gune.. tapi nk baca meaning x dapat la.. 2/3 tu.. ni la sbb jatuh dari mja.. hp sony pun lg kuat... ai rapuh tol..
ai kna translate buku ni.. rini buat 2 page sudah.. kna save untuk benda len gak kn.. :D




so pape pun kna la buat kat rumah.. sebab ade jisho guna nintendo ds emulator.. nasib baik leh tulis.. hehe..

ai nk download sono mama ds kanji? contact saje..

Monday, April 12, 2010

Mimpi buruk..

Ahad, April 11 2010, 8:13am hari ini sungguh menakutkan, saya mengalami kemalangan di kawasan perkampungan. Saya boleh ingat hampir ke semuanya. Pada mulanya saya disuruh untuk memandu, menghala ke mana saya tidak pasti. Kereta berwarna merah, Honda Accord. Pada saat saya mencuba untuk mara kehadapan kereta itu menghadapi masalah untuk berhenti. Dah mula perasan ada benda yang tidak kena dengan kereta itu. Dengan perasan yang risau saya cuba untuk mengundur, dan mencuba untuk brake. Ternyata brake itu boleh digunakan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...